Kilpailu: visioi oma e-urheilun virtuaalistudio

Kilpailu: visioi oma e-urheilun virtuaalistudio

Tervetuloa suunnittelemaan uudenlaista ilmettä virtuaalisessa studiossa työskentelyyn. Haastamme juuri Sinut suunnittelemaan Unreal-pelimoottorilla toimivaa e-urheilun virtuaalistudiota.

Kilpailun järjestävät yhdessä Yle ja Keho Interactive.

Studion ilme voi liittyä yhteen tai useampaan peliin, se voi viedä juontajat tietokoneen uumeniin, tai vaikka lähimmän ystäväsi yksiön olohuoneen sohvalle. Tärkeintä on, että löydät uusia näkemyksiä studioilmaisuun. Työskentelysi lähtökohdaksi olemme mallintaneet Ylen virtuaalistudion fyysisen tilan Mediapoliksessa.

Mallin voit ladata täältä tai täältä. Tähän tilaan voit sijoittaa visiosi ja hämmästyttää kaikki!

Tavoitteena on löytää uutta osaamista sekä saada uusia näkemyksiä virtuaaliseen lavastamiseen – nyt erityisesti e-urheilun genressä.

Onko tämä Sinun askeleesi kohti ammattimaista suunnittelua? Tarjoamme voittajalle paitsi rutkasti kunniaa ja mainetta, myös soveltuvan rahallisen korvauksen mallin käyttöoikeuksista, sekä tietysti oivan paikan osoittaa kykysi. Hyvistä tekijöistä on aina pulaa.

Huomioi, että fyysiseen studioon sijoitetaan kaksi juontajaa ja virtuaalimaailmaan tulee mahtua myös virtuaalisia video- tai data/statistiikka-ikkunoita, tai erilaista peliin liittyvää AR-grafiikkaa.

KILPAILUAIKA ON 4.5. – 31.7.2018

Toimita työsi kilpailuun lataamalla zip- tai rar-pakattu Unreal-projekti valitsemaasi yleiseen pilvipalveluun, ja lähettämällä linkin työhön tai kansioon osoitteeseen futurezone@yle.fi . Käytätähän uusinta mahdollista Unreal Enginen versiota yhteensopivuuden takaamiseksi. Toimita työstäsi myös vähintään yksi stillkuva esikarsintavaiheeseen.

Voittaja julkistetaan seuraavassa Ylen Mediapoliksessa järjestettävässä FutureZone-tapahtumassa syksyllä 2018, sekä Keho Interactiven internetsivuilla.

Faktoja

 • Zip- tai rar-pakattu Unreal-projekti, tehty uusimmalla Unreal Enginen versiolla
 • Käytä pohjana virtuaalistudion fyysisen tilan mallinnusta. Linkin mallin lataamiseen löydät ylempää.
 • Studiomaisema kahdelle juontajalle
 • Vapaavalintainen peligenre; Counter-Strike, League Of Legends, DOTA… tai jotain ihan muuta…
 • Pelattavan pelin statistiikkaa ja dataa, sekä pelikuvaa käytetään studiomaailman lavasteissa.
 • Viiteen järjestäjien valitsemaan työhön implementoidaan kamerat ja valot sekä tehdään koekuvaus.
 • Viidestä parhaasta järjestäjien raati valitsee voittajan.
 • Yle lunastaa oikeudet voittotyöhön, oikeuksista maksetaan kohtuullinen korvaus.
 • Yle pidättää oikeuden lunastaa oikeudet myös muihin valitsemiinsa töihin niin halutessaan.
 • Toimita linkit kilpailutöihin futurezone@yle.fi osoitteeseen, muista myös kuva kilpailutyöstä.

Tärkeää!

 • Kilpailijoiden on omistettava kaikki oikeudet kilpailuun lähettämäänsä materiaaliin, eivätkä ne voi sisältää kenenkään toisen omistamaa kuva- tai muuta materiaalia.

Kysyttävää?

Lisätietoja saa sähköpostilla osoitteesta futurezone@yle.fi.

Kilpailun säännöt

Järjestäjät
Yleisradio Oy ja Keho Interactive Oy. Jäljempänä myös Järjestäjä tai Järjestäjät.

Kilpailun tarkoitus
Kilpailun tarkoituksena on virtuaalistudion kuvajournalismin kehittäminen.

Osallistumiskelpoisuus
Kilpailuun voivat osallistua kaikki, työn jättämiseen mennessä 18 vuotta täyttäneet yksityishenkilöt. Alaikäisen henkilön on esitettävä huoltajan kirjallinen lupa osallistua kilpailuun.

Järjestäjä pidättää tarvittaessa oikeuden hylätä osallistujia ilman erillistä syytä, sekä sellaiset osallistujat,
jotka ovat rikkoneet sääntöjä ja joiden on syytä epäillä käyttäneen osallistumisessa sopimattomia keinoja.

Kilpailuun osallistuminen
Kilpailuun osallistutaan lataamalla kilpailutyö (Unreal-file) johonkin yleiseen pilvipalveluun, ja lähettämällä linkki työhön tai kansioon osoitteeseen futurezone@yle.fi. Lisäksi työstä pitää toimittaa vähintään yksi stillkuva esikarsintavaiheeseen, samaan osoitteeseen. Sähköpostin, joka sisältää linkit materiaaleihin, tulee sisältää myös kilpailun osallistujan kaikki yhteystiedot.

Tietosuoja
Keräämme ja käsittelemme annettuja yhteystietoja vain kilpailijoiden valintaan sekä kontaktointiin liittyen. Annettuja henkilötietoja ei käytetä suoramarkkinointiin.

Kerätyt henkilötiedot tuhotaan kohtuullisen ajan sisällä kilpailun päättymisestä.

Palkinnot
Kilpailussa ei jaeta varsinaisia palkintoja. Yle sitoutuu kuitenkin lunastamaan voittajatyön käyttöoikeudet soveltuvalla rahallisella korvauksella. Kilpailun voittaja voi myös kieltäytyä työn käyttöoikeuksien luovuttamisesta tarjottua korvausta vastaa. Tällöin kilpailun järjestäjille ei jää markkinointia lukuun ottamatta oikeuksia töihin.

Yle voi niin päättäessään lunastaa yhden tai useamman työn, tai olla lunastamatta yhtäkään.

Osallistujien vastuu
Kilpailijoiden on omistettava kaikki oikeudet kilpailuun lähettämäänsä materiaaliin, eivätkä ne voi sisältää kenenkään toisen omistamaa kuva- tai muuta materiaalia. Kilpailuun osallistuva vakuuttaa, että lähettämällä kilpailutyön hän samalla vakuuttaa omistavansa mainitut oikeudet.

Järjestäjän vastuu
Järjestäjän vastuu kilpailun osanottajaa kohtaan rajoittuu näissä säännöissä mainittujen palkintojen määrään ja arvoon.

Vastuustavapautumisperuste
Järjestäjä ei vastaa missään muodossa välillisistä tai välittömistä vahingoista, jotka aiheutuvat kilpailuun
osallistumisesta.

Kilpailun ennenaikainen päättäminen
Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden keskeyttää tai päättää kilpailu milloin tahansa ilman ennakkoilmoitusta ja syitä mainitsematta. Järjestäjä pidättää itsellään myös oikeuden muuttaa osallistumisehtoja milloin tahansa ja ilman ennakkoilmoitusta tai erillistä tiedonantoa.

Oikeustien poissulkeminen
Oikeustien käyttäminen on poissuljettu.

Palkinnon luovutus / julkisuus
Järjestäjä ilmoittaa kilpailun tuloksesta voittajaksi valitun työn lähettäneelle.

Kilpailun tulos eli voittajatyö, sekä työn tehnyt henkilö julkistetaan järjestäjien valitsemassa laajuudessa ja valitsemissa medioissa. Voittaja julkistetaan myös seuraavassa Ylen Mediapoliksessa järjestettävässä FutureZone-tapahtumassa syksyllä 2018.

Osallistumalla kilpailuun osanottajat lähtökohtaisesti myöntävät järjestäjälle oikeuden julkaista heistä ja työstään valokuvia, videoita, nimen ja muuta materiaalia ilman erillistä suostumusta tai korvausta kaikissa valituissa markkinointikanavissa.

Erikseen niin ilmoittamalla, kilpailijalla on kuitenkin oikeus kieltää materiaalin tai henkilötietojensa käyttö markkinointimateriaalissa. Tätä vaatimusta ei kuitenkaan voi esittää jälkikäteen, materiaalin osittaisenkaan käytön jälkeen. Vaikka vaatimus esitetään materiaalin käytön jälkeen, järjestäjillä ei synny velvoitetta poistaa jo julkaistuja materiaaleja eri medioista, eikä korvata julkaisua millään tavoin.

Muuta
Nämä säännöt koskevat kaikkia osallistujia. Kilpailua koskee Suomen laki.

Osallistumalla kilpailuun osallistujat sitoutuvat noudattamaan näitä kilpailun sääntöjä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *